Підтримати нас

У Новій Каховці психоневрологічний будинок-інтернат потребує фінансової допомоги

Vgoru
Автор статті
19 травня 2022 13:30
968
Поширити:

Психоневрологічний будинок-інтернат, розташований у Новокаховській міській територіальній громаді, просить про допомогу.

Зараз у комунального закладу, який фінансується з обласного бюджету, не залишилось грошей, щоб купувати продукти для 119 підопічних. Про це Суспільному розповів директор будинку-інтернату Володимир Семенов.

"Фінансування на тимчасово окупованих територіях відбувається з казначейства в іншій області. Платежі не йдуть. Не можна сказати, що нас зовсім залишили. Є таке поняття, як реєстрація бюджетних зобов’язань, але виплати немає. Ми розуміємо, яка складна зараз ситуація в країні. То ми бюджетні гроші і не просимо", - говорить директор будинку-інтернату.

Чоловік говорить, що їх підопічні не можуть отримати свої пенсії та соцвиплати, адже це могло би допомогти у вирішенні ситуації. Писали листи, щоб отримати пояснення, офіційних відповідей не отримали.

"Пенсіонери і люди з інвалідністю отримують виплати через Ощадбанк, Укрпошту. Потім люди можуть їх витратити на потрібні речі. У нас така сама ситуація – 119 підопічних, які мають інвалідність І-ІІ групи і їм всім держава також нараховує пенсії та виплати. Тільки вони йдуть на спецрахунок. На сьогодні всі ці виплати не надходять. Чому той же пенсіонер, який живе поряд з нами, ці гроші отримує і йде купляє собі харчі, а ми, маючи пів мільйона боргів за поставки продуктів харчування, не отримуємо цих грошей. Вони лежать у нас на рахунку, а їх не виплачують. Ми два місяці без грошей", - розповідає Володимир Семенов.

Раніше закладу допомагали волонтери, також привозили у борг продукти. Зараз постачальники їжі вже відмовляються працювати у борг, адже їм потрібні гроші, щоб купити продукти, каже чоловік.

"Норми вживання їжі ми були вимушені скоротити майже у два рази. Нашим підопічним складно пояснити, чого вони мають терпіти і коли не даєш норму 2,5 тис ккал на день, то організм згасає, про ліки взагалі не кажу. 17 малорухомі, половина з епілептичними нападами. Потрібні протисудомні препарати, без яких люди можуть померти", - говорить директор Дніпрянського психоневрологічного будинку-інтернату.

Зараз працівники закладу збирають допомогу на банківську карту, створили комісію, яка контролює кожну копійку, що надходить.

"Раніше ми витрачали 160 тис грн на місяць на харчування. Зараз у кращому випадку збираємо 30 тис, то підемо купимо на ринок крупи, овочі, масла. Але це не вирішення питання. Треба розблокувати ці платежі. У мене вже попередження, що через борги хліб припинять возити", - розповідає Володимир Семенов.

Для допомоги Дніпрянському психоневрологічному інтернату можна зв’язатися з його директором за номерами +380953242667 +380953242667 – директор Семенов Володимир Віталійович. А також через соціального керівника Тетяну Мирошниченко +380997890521.

Картковий рахунок центру ПриватБанк 5168 7574 1696 1359.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ