Підтримати нас

У Новій Каховці на Херсонщині під контролем російських окупантів перебувають хлопці підліткового віку

24 жовтня 2024 16:58
145
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Під особливим контролем окупаційної влади у Новій Каховці Херсонської області перебувають хлопці підліткового віку. 

Про це розповіла директорка ліцею №3 Нової Каховки Херсонської області Ірина Дубас журналістам «Новини Приазов’я».

За її словами, хлопців 10-11 класів не випускають з окупованих територій. Тому батьки намагаються їх сховати.

“Якщо якась дитина пропала із поля зору, ми дізнаємося, що сталося. Можливо там немає світла, можливо немає інтернету, і тоді ми вже чекаємо поки батьки чи сама дитина вийде до нас на зв'язок”, – додала директорка.

Експерт та аналітик Центру громадянської просвіти «Альменда» Олег Охредько розповів журналістам, що на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей посилюють фільтраційні заходи, які застосовують й до дітей. Це перевірка гаджетів і переслідування за будь-які прояви українознавства.

  • На лівобережжі Херсонщини, зокрема, в Новій Каховці російські окупанти ходять по домівках і шукають дітей, яких не віддають до “шкіл”.
  • Окупаційна влада заявила, що відкриє у школах на окупованій території Херсонської області спеціалізовані воєнні класи. Подібні проєкти реалізовували раніше в інших окупованих регіонах. У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий зазначив, що вважає це одним із проявів воєнних злочинів і порушенням зобов'язань, яких повинні дотримуватись усі цивілізовані країни.
  • На захоплених територіях, зокрема, Херсонщини російських окупантів цікавлять діти до 18 років. Вони вкладають величезні кошти в “активності” для них. Й особлива увага приділяється військовому вишколу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів