Підтримати нас

РФ вкладає величезні гроші в “активності” для дітей: на лівобережжі Херсонщини планують створити воєнні класи

15 жовтня 2024 11:57
85
Поширити:
Фото з окупаційного ЗМІ Херсонщини

На захоплених територіях, зокрема, Херсонщини російських окупантів цікавлять діти до 18 років. Вони вкладають величезні кошти в “активності” для них. Й особлива увага приділяється військовій підготовці.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

За його словами, воєнні класи, які планують створити на лівобережжі Херсонщини, розглядаються як спосіб залучення дітей до російської армії.

“Там чітко їх програмують вступати в навчальні заклади вищі, середні, які спеціалізуються на мілітарній освіті”, – розповів Сергій Данилов. 

Він зазначив, що Росія хоче повторити досвід войовничих груп та загонів студентської і шкільної молоді в Китаї “Хунвейбіни” й таким чином виховати українських дітей з окупованих територій.

  • Журналісти “Вгору” розповідали про мілітаризацію та русифікація дітей з окупованої Херсонщини в таборах Росії.

  • До дітей в Чаплинській школі постійно приходять працівники ФСБ, Росгвардії, Сил оборони РФ. Крім того, дітей вивозили на полігони окупаційних військ, де привчали до зброї.

  • За даними голови Центру громадянської просвіти “Альменда” Марії Суляліної, як передає ЦЖР, на окупованих територіях України в складі мілітарного центру “Юнармія”, який курує Міноборони РФ, перебуває понад 35 тисяч дітей, і ця цифра постійно зростає.
  • У 12-му пакеті санкцій ЄС, про який оголосили 18 грудня, потрапили відповідальні за мілітаризацію дітей на Херсонщині. Зокрема, голова Херсонського обласного штабу “Юнармії” Серафим Іванов і голова Ради регіонального осередку «Руху Перших» Херсонської області Назарій Доманін.



Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів