Підтримати нас

У школах на окупованій Херсонщині незаконна влада планує відкрити воєнні класи

14 жовтня 2024 13:24
169
Поширити:
Фото: окупаційні ЗМІ

Окупаційна влада заявила, що відкриє у школах на окупованій території Херсонської області спеціалізовані воєнні класи. Подібні проєкти реалізовували раніше в інших окупованих регіонах.

Про це пише окупаційне ЗМІ Херсонщини “Таврія”.

У цих незаконних класах діти, нібито, вивчатимуть російську військову історію, управління безпілотниками та роботу зі ЗМІ.

У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий зазначив, що вважає це одним із проявів воєнних злочинів і порушенням зобов'язань, яких повинні дотримуватись усі цивілізовані країни.

“Це мілітаризація дітей! Окупанти не мають права залучати цивільне населення ні до військової служби в окупаційній армії, ні до якихось структур, проводити мілітаристські програми. Але це наших окупантів не цікавить і вони активно залучають різні інструменти, щоб зробити з українців, українських дітей таке лояльне, спокійне населення”, – пояснює він.

За його словами, такі заняття негативно впливатимуть на психіку дітей, а також виховуватимуть у них негативне ставлення до України.

  • Раніше в окупованому місті Хрустальне на Луганщині  представники окупаційної влади відкрили клас з посиленим військовим вишколом.
  • На окупованій Херсонщині, у школі №2 міста Сиваш, росіяни відкрили кадетський клас. За інформацією російських пропагандистських медіа, учні вже склали присягу і готові виховувати почуття патріотизму.
  • У школі №10 окупованого Бердянська в Запорізькій області відкрили клас росгвардії.
    Росіяни продовжують свідому мілітаризацію українських дітей на окупованих територіях: у Маріуполі оголосили про початок набору кандидатів на навчання до філіалу Нахімовського військово-морського училища. Курсантів приймають вже після 4 класу середньої школи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів