Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини шукають дітей, яких не віддають до окупаційних шкіл

24 жовтня 2024 15:43
130
Поширити:
Скриншот із відео окупаційого ЗМІ Херсонщини

На лівобережжі Херсонщини, зокрема, в Новій Каховці російські окупанти ходять по домівках і шукають дітей, яких не віддають до “шкіл”.

Про це розповіла директорка ліцею №3 Нової Каховки Херсонської області Ірина Дубас журналістам «Новини Приазов’я».

«Батьки змушені записувати до цієї школи своїх дітей, тому що, звичайно, їм загрожує небезпека – підвал. Людей багато зникає і тортури різні відбуваються. Тому бояться. Батьки, бабусі, дідусі записують дітей у школу. В тій школі головне – здати документи. Вони ж нікуди не виходять, вони не бачать учнів. Але там платять кошти щомісяця за це, плюс дають пакет з продуктами. Таким чином, я вважаю, просто наше населення виживає», – додала Ірина Дубас.

За її словами, в Новій Каховці окупаційній владі вдалося відкрити один навчальний заклад середньої освіти. Окрім цього, там вчителями працюють техпрацівники.

  • Окупаційна влада заявила, що відкриє у школах на окупованій території Херсонської області спеціалізовані воєнні класи. Подібні проєкти реалізовували раніше в інших окупованих регіонах. У коментарі “Вгору” політолог, краєзнавець Дементій Білий зазначив, що вважає це одним із проявів воєнних злочинів і порушенням зобов'язань, яких повинні дотримуватись усі цивілізовані країни.
  • Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов в ефірі “Вгору” розповідав про приблизну кількість дітей, які розпочали навчання на окупованій території Херсонської області. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів