Підтримати нас

У НБУ розповіли, чому не розглядають в Україні впровадження пластикових грошей

Автор статті
30 червня 2018 07:37
592
Поширити:

Серед європейських країн такі гроші ввела Румунія, а останнім часом Великобританія замінює паперові гроші пластиковими.

Про це сказав директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, передає news.finance.ua:

“Такої необхідності застосування в Україні цих грошей (пластикових грошей – ред.) на сьогодні немає. Треба розуміти, що ці гроші дорожче у виготовленні. Для них потрібно спеціальне обладнання. Якщо так говорити, то треба побудувати нову банкнотну фабрику для того, щоб виготовляти такі гроші, і де купувати основу для друку цих грошей. Тобто цей пластик”, – зазначив він.

В. Зайвенко розповів, що пластикові гроші випускаються в тих країнах, де є відповідні кліматичні умови, які дозволять їм довше перебувати в обігу.

При цьому він нагадав, що в Україні ще 25 років тому побудовано повний цикл виготовлення захищеного паперу, а кілька років тому Банкнотно-монетний двір був переоснащений новими лініями для друку паперових грошей.

У свою чергу начальник управління організації виготовлення та захисту грошей Департаменту грошового обігу НБУ Володимир Тищенко зазначив, що серед європейських країн такі гроші ввела Румунія, а останнім часом Великобританія замінює паперові гроші пластиковими.

Крім того, він запевнив, що сьогодні паперові гроші мають більше захисних ознак, ніж пластикові.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ