Підтримати нас

У нацпарку “Кам’янська Січ” на Херсонщині розмінували близько 3 тисячі гектарів території

21 жовтня 2024 08:20
95
Поширити:
Фото зі сторінки доктора біологічних наук, професора Івана Мойсієнка/Територія Національного парку “Кам'янська Січ”

У Національному природному парку “Камʼянська Січ”, який розташований на території Бериславського району Херсонської області розмінували близько 3 тисячі гектарів території.

Про це повідомив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Сергій Власенко.

Він стверджує, що зараз можливо розпочати розмінування на площі близько 35 тисяч гектарів територій установ природно-заповідного фонду, які забруднені вибухонебезпечними предметами.

“За ініціативи нацпарку «Святі Гори» на Донеччині розміновано 100 кілометрів лісових доріг та під’їздів до пожежних водойм. А на Чернігівщині заплановано розмінування майже 28 гектарів лісів до кінця року», – додав Власенко.

Загалом через повномасштабне вторгнення військових РФ на територію України пошкоджено 30 тисяч квадратних кілометрів лісів, із них 4,5 тисячі квадратних кілометрів – заміновані. Майже 10% із 4 тисячі 500 квадратних кілометрів розмінували протягом 2023 та 2024 років.

  • Розміри збитків внаслідок дій російської армії у Національному природному парку “Камʼянська Січ”, який розташований на території Бериславського району Херсонської області, оцінили у понад 4 мільярди 900 тисяч гривень.
  • У березні 2022 року військові РФ захопили територію Національного парку “Кам'янська Січ”. Через територію Кам'янської січі лінія фронту проходила двічі. У жовтні-листопаді, при звільненні, вона зупинилася саме тут більше ніж на місяць, місяць точилися бої.
  • За словами доктора біологічних наук, професора Івана Мойсієнка, експедиція зафіксувала дуже багато порушень саме через те, що на території парку пролягала лінія оборони окупаційних військ.
  • 1 лютого армія РФ скинула авіабомби на Національний природний парк “Кам'янська Січ”. Усього було три потужних вибухи, один із них стався на території господарчого передмістя Січі, де розташовані досі недосліджені об'єкти першої половини 18 століття.
  • Представники Національного парку “Кам'янська Січ”, що розташований на території Бериславського району Херсонської області, подали до суду щодо відшкодування збитків, які завдані Російською Федерацією.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів