Підтримати нас

У НАБУ повідомили подробиці затримання заступника прокурора Київської області

Vgoru
19 травня 2016 02:03
268
Поширити:

Заступник прокурора Київської області був затриманий Національним антикорупційним бюро по справі про нанесення державі збитків на суму в 300 млн гривень.

"Він затриманий за підозрою в зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи Аграрний фонд в Черкаській області, загальною вартістю понад 300 млн. грн. (ч. 2 ст. 364 КК України)", - розповіли в антикорупційному бюро.

Так, у процесі попереднього розслідування встановлено, що з червня по грудень 2015 в результаті незаконних процесуальних рішень і дій підозрюваного цукор було виведено з державної власності і передано у власність приватної структури.

"Розслідування у цьому виробництві могло б просуватися швидше, якби Генеральна прокуратура вчасно направила в НАБУ матеріали кримінального провадження, в ході розслідування якого працівником прокуратури було скоєно цей злочин. Сподіваюся, що найближчим часом питання взаємодії між ГПУ і НАБУ в частині витребування виробництв буде вирішено", - зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

Підозрюваний затриманий у порядку, передбаченому статтею 208 КПК України.

"В приміщенні прокуратури Київської області триває обшук. Зараз детективами спільно з прокурорами САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури) готується клопотання про обрання стосовно затриманого запобіжного заходу", - додали в Бюро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за підозрою в корупції затримано одного з заступників прокурора Київської області Євгена Бондаренка.

НВ

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів