Підтримати нас

У Міжнародний день дельфінів-полонених активісти вимагають закрити «дельфінарії-тюрми»

Автор статті
03 липня 2018 07:19
641
Поширити:

Активісти вважають неприпустимим використовувати їх у військових цілях, а також утримувати їх у неволі.

Міжнародний день дельфінів-полонених, започаткований за ініціативи борців за права тварин, включаючи організацію із захисту китів і дельфінів (WDCS) відзначається 4 липня. Національна екологічна рада, Всеукраїнська екологічна ліга  ряд інших природоохоронних організацій протягом восьми років домагаються закриття всіх дельфінаріїв в Україні. Хлорка  у воді пошкоджує очі і шкіру  тварини, які звикли долати за добу більше 100 км. А випромінюваний дельфінами інфразвук, відбиваючись від стінок басейну, дезорієнтує їх. В результаті полонені дельфіни живуть у 5-6 разів менше, ніж їх вільні побратими.  

Першою країною в світі, що визнала інтелект дельфінів, стала Індія, уряд якої надав їм статус "особистостей, що не належать до людського роду", і заборонив їх виступи в дельфінаріях, акваріумах, океанаріумах. Правила і норми утримання дельфінів в умовах неволі порушуються у всіх дельфінаріях України. У деяких дельфінаріях, зокрема київському, шоу-виступи передбачені щодня, а то і по два рази в день, плюс до цього "екзотичні" нічні шоу.

Жоден дельфінарій не може відтворити природні умови, які необхідні дельфінам - стверджує еколог, експерт Національного екологічного центру України Катерина Полянська.

Еколог також відзначає ще одну проблему: використання та відлов дельфінів в комерційних цілях заборонені Законом україни "Про Червону книгу України" та наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 20 вересня 2011 року "Про тимчасову заборону спеціального використання китоподібних Чорного і Азовського морів". Червона Книга Всі дельфіни, які проживають на території України, занесені в Червону Книгу. Крім того, дельфіни охороняються Міжнародною Червоною Книгою, Червоною Книгою Чорного моря, Конвенцією про охорону китоподібних. Використання та відлов для комерційних цілей заборонений Законом України "Про Червону Книгу України". Міжнародна торгівля дельфінами регулюється Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори (СІТЕС).

За матеріалами Інтернет.

Скадовський дельфінарій вважають справжньою тюрмою для високорозвинених істот.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ