Підтримати нас

У Міндовкілля розповіли про наслідки “з’єднання” окупантами Джарилгача та материкової частини Херсонщини

Vgoru
Автор статті
20 травня 2023 09:19
1,843
Поширити:

Окупанти засипали піском переправу та з’єднали острів Джарилгач із материковою частиною Херсонської області в районі Лазурного. Це може призвести до негативних наслідків для екосистеми затоки. 

Про це написали на сторінці Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у Facebook. 

“Перекриття Лазурненської промоїни призведе до замулення і деградації екосистем всієї затоки, порушення процесів міграції риб, якими, зокрема, і харчуються водно-болотні птахи”, – йдеться в повідомленні. 

Взагалі затока та острів Джарилгач – це одне з 22 найбільш унікальних водно-болотних угідь планети, що охороняються Рамсарською конвенцією. 

Ця конвенція є першою глобальною угодою з охорони та збереження природних ресурсів. Поступово мету Конвенції було розширено і зараз вона охоплює всі аспекти збереження та збалансованого використання водно-болотних екосистем, цінних для збереження біологічного різноманіття та забезпечення існування людини.

Вже не вперше окупанти шкодять природоохоронним об’єктам Херсонської області. У квітні 2023 року російські військові обстрілювали мінами “пелюсткам” національний парк "Кам'янська Січ" із лівого берега Дніпра. 

Тоді ж Україна також звернулася до міжнародних природоохоронних конвенцій з вимогою визнати незаконними дії РФ на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини. Зокрема, йшлося про біосферний заповідник "Асканія-Нова", де росіяни призначили своє нелегітимне керівництво.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ