Підтримати нас

У межах фестивалю документального кіно Docudays UA відбулась онлайн-дискусія щодо захисту дітей в інтернеті 

27 жовтня 2024 09:10
99
Поширити:

Всеукраїнська онлайн-дискусія у межах інформаційної кампанії «Сексуальне насильство в інтернеті: як захистити дітей» відбулась 23 жовтня під час 21-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це повідомили організатори. 

Питання, які обговорювали під час дискусії торкнулись таких проблем: 

“Сексуальне насильство над дітьми в інтернеті може проявлятися по-різному, починаючи від небажаних розмов на інтимні теми чи пропозицій близькості, надсилання незнайомцями відвертих фото/відео та прохань поділитися своїми, до поширення таких матеріалів, погроз або шантажу з метою подальших сексуальних дій чи експлуатації, у тому числі наживо”.

Також повідомили наскільки зазначена проблема близька окремо взятій сім’ї чи громаді. 

Правозахисник, регіональний координатор Мандрівного фестивалю Docudays UA у Харківській та Черкаській областях Юрій  Чумак розповів, що цьогорічний фестиваль має дуже хороший інструмент – документальну стрічку «У сітях» (режисери Барбора Халупова, Віт Клусак). У ній три дорослі актриси задля експерименту вдають із себе дванадцятирічних дівчат і у спеціально створених копіях своїх дитячих кімнат під запис кінокамер спілкуються із різними чоловіками, які самі знаходять їх і наполегливо знайомляться.

“Покази цього фільму та обговорення з експертами допоможуть відкрити й донести проблему сексуального насильства над дітьми в інтернеті до батьків, освітян і всіх, хто працює із дітьми. Напередодні дискусії учасники та учасниці також мали можливість переглянути фільм онлайн”, – додав він. 

21 Мандрівний Docudays UA подорожуватиме Україною до 30 листопада у комбінованому офлайн та онлайн форматах. На ньому показуватимуть фільми із програми титульного фестивалю, правозахисні дискусії, «живі бібліотеки», спецподії. Також відбуватимуться заходи інформаційної кампанії щодо протидії сексуальному насильству над дітьми в мережі з показом стрічки «У сітях».

  • Команда мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA покаже стрічку “У сітях”. Він відбудеться 23 жовтня о 14:00 в онлайн форматі.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про те, як захиститись від інтернет-шахраїв та про поради експерта.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів