Підтримати нас

У Кринках зросла кількість загиблих російських військових – речник Сил оборони

28 травня 2024 10:25
610
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Останнім часом зросла кількість штурмів російським військовими позицій Сил оборони в районі Кринків на лівобережжі Херсонщини. 26 травня відбулось 11 спроб штурмів.

Про це в ефірі "Вгору" розповів Речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

За його словами, в районі Кринків армія РФ періодично намагається наступати, проте успіху не має, російські військові вимушені повертатися на свої позиції з втратами.

“І характер цих втрат змінився, стала пропорція саме загиблих більша, ніж раніше. Якщо раніше це була третина в середньому, то зараз це половина загальних втрат. Тобто, якщо, наприклад, вчора це була майже сотня, то понад п'ятдесят – це якраз загиблі,” каже Дмитро Плетенчук.

Росту втрат живої сили армії РФ посприяла інтенсивність ведення бойових дій, зокрема пауза між штурмами, швидкість та кількість вогневих засобів, ураження.

“Через це вони можуть просто банально не встигати евакуювати своїх загиблих та поранених. Ну, в першу чергу, поранених, які стають загиблими”, додає речник Сил оборони.

За словами Дмитра Плетенчука, якщо раніше кількість штурмів Кринків за добу складала 4-5, то зараз ця цифра зросла вдвічі, тому часто поранених російських військових просто не встигають евакуювати.

  • В інтерв'ю LB.ua два командири зазначили, що утримувати плацдарм у селі Кринки на лівобережжі Херсонщини українським військовим складно, адже там ніде ховатися. Допомагають дрони різних типів та артилерійський вогонь із правобережжя. Але суттєво розширити плацдарм майже нереально, бо неможливо перекинути бронетехніку.
  • 4 травня у “сіру зону” потрапила одна з ділянок Кринків поблизу річки Конка (Козачелагерська Конка), яка ще 3 травня була під контролем російських військових.
  • 25 квітня аналітики Інституту вивчення війни, посилаючись на геолокаційні кадри, повідомили, що в результаті позиційних боїв українські війська просунулися на півночі села Кринки на лівобережжі Херсонщини.
  • BILD писав, що плацдарм у Кринках на лівобережжі Херсонщини став однією з найбільших пасток для збройних сил РФ за всю війну.
  • Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків.

Підтримайте незалежну журналістику. Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів