Підтримати нас

У Криму відбувся форум для медійників окупованої Херсонщини: що відомо

16 жовтня 2024 19:31
90
Поширити:
Окупаційний керівник управління інформаційної політики Херсонської області Євген Бриков. Фото: окупаційна влада Херсонщини

В окупованому Криму з 9 по 11 жовтня тривав форум “Медіалаб:Херсон” нібито для працівників окупаційних медіа Херсонщини. Одними зі спікерів заходу були російська пропагандистка Маргарита Симоньян, директор окупаційного медіа “Таврія” Євгеній Глотов та окупаційний керівник управління інформаційної політики Херсонської області Євген Бриков.

Про це повідомляє окупаційна адміністрація Херсонської області.

Проти одного зі спікерів, а саме директора окупаційного медіа “Таврія” Євгена Глотова ввели санкції через те, що він є заступником директора пропагандистського російського ресурсу –  “NewsFront”. Окрім цього Глотов директор та співзасновник “Креативного агентства “Студмедіа” в Криму.


Також форум відвідав окупаційний керівник управління інформаційної політики Херсонської області Євген Бриков. У травні 2022 року він пішов на співпрацю з РФ, за що отримав підозру. У 2023 році правління Херсонської обласної організації Національної спілки журналістів України виключило його за співпрацю з окупаційною владою. Досьє Брикова опублікуване у реєстрі зрадників Руху Чесно.

Видання “Стрічка новин Криму” пише, що учасників вчили готувати пресрелізи, статті та пости про повномасштабне вторгнення РФ в Україну. 

За інформацією окупаційного медіа “Таврія”, участь у форумі взяли понад 100 учасників.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан вважає, що російських медійників могли видавати за херсонських журналістів. В коментарі “Вгору” він зазначив:

“Це все взагалі немає ніякого відношення до журналістики, це чистої води пропаганда і промивання мізків людям, які живуть на тимчасово окупованих територіях. Вони написали, що запросили до участі журналістів і прессекретарів нашого регіону, ну це взагалі смішно. Тому що коли була окупація обласного центру Херсона вони не могли знайти взагалі фахівців - порядні люди з ними не співпрацювали. І те, що вони 100 журналістів зібрали - це все фарс”. 

На його думку, на форумі учасників вчили через медіа маніпулювати населенням в окупації.

“Спікером там була Симоньян, а ми знаємо, хто це. Про що ми можемо говорити, про який якісний контент. В мене таке враження, що вони живуть в якійсь викривленій дійсності”, – ділиться Сергій Мовчан.
  • Нещодавно СБУ заочно повідомила про підозру сімом пропагандистам окупаційного телеканалу "Таврія" та їхньому російському куратору Олександру Малькевичу.
  • Про медіа, які працюють на окупованій території розповів представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Херсонській області Сергій Мовчан який пережив окупацію й мав можливість спостерігати за намаганнями окупаційної влади створити систему «промивання мізків».

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів