Підтримати нас

Пропагандисти окупаційного телеканалу "Таврія" отримали підозри від СБУ

Vgoru
Автор статті
11 червня 2023 17:00
854
Поширити:

СБУ заочно повідомила про підозру сімом пропагандистам окупаційного телеканалу "Таврія", створеного на базі Суспільного у Херсоні, і їхньому російському куратору Олександру Малькевичу. Вони підозрюються в створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності в співпраці з країною-агресором. 

Про це йдеться в опублікованих СБУ текстах підозр.

Підозри отримали працівники та куратори створеної окупантами в Херсоні телерадіокомпанії "Таврія": 

  • перший директор 57-річний Ісмаїл Абдуллаєв з Донецька; 
  • керівник окупаційного міністерства інформаційної політики Херсонщини 35-річний Євген Бриков з Херсона; 
  • головна редакторка телебачення 39-річна Ганна Коробова з Херсона;
  • ведуча 47-річна Юлія Сипко з Херсона;
  • журналіст 26-річний Данило Санітар з Миколаєва; 
  • оператор 46-річний Руслан Вознесенський з Херсона;
  • журналістка 20-річна Ольга Тетеря з села Богданівка Каховського району; 
  • громадянин РФ 47-річний Олександр Малькевич з Москви.

Слідчі встановили, що Олександр Малькевич долучив до створення організованої злочинної групи для ведення пропагандистської діяльності гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо, ексдиректора пропагандистської телекомпанії "Оплот" на Донеччині Ісмаїла Абдуллаєва і колишнього херсонського журналіста, прессекретаря голови Херсонської облдержадміністрації у 2012-2014 роках Євгена Брикова. Невдовзі вони захопили Херсонську філію “Суспільного мовлення”. Там вони 30 червня 2022 року запустили в ефір пропагандистський телеканал "Таврія".

Пропагандист Олександр Малькевич. Фото з соцмереж

Невдовзі пропагандисти долучили до своєї діяльності псевдожурналістів, операторів і редакторів Ганну Коробову, Юлію Сипко, Данила Санітара, Руслана Вознесенського та Ольгу Тетерю. 

Слідчі встановили докази їхньої пропагандистської діяльності на території Херсонщини й повідомили їм про підозру в колабораціонізмі (ч. 6 ст. 111-1 КК). Їм загрожує позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що ДБР повідомило про підозру в дезертирстві вісьмом прикордонникам із Херсонської області. Усі вони служили в районі Чонгару Генічеського району. Підозрюваним прикордонникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Зараз триває досудове розслідування.

СБУ повідомила про підозру в держзраді та дезертирстві жительці Нової Каховки Наталії Лисицькій. Раніше вона проходила службу в 57-й окремій мотопіхотній бригаді ОК “Південь”. Вона не виконала наказ командира щодо евакуації 24 лютого 2022 року, та залишилась у Новій Каховці. Потім погодилася працювати в соціальній службі окупантів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ