Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється житель Херсонщини, який допомагав проводити незаконний референдум

Вгору
Автор статті
25 лютого 2024 20:45
294
Поширити:

Поліціянти заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності 59-річному Анатолію Лебедю із села Загорянівка Музиківської громади Херсонської області. Він допомагав у вересні 2022 року проводити незаконний референдум щодо приєднання регіону до складу РФ.

Про це йдеться у тексті підозри.

За даними слідства, Лебідь входив до окупаційного виборчкому. Також він у селах Загорянівка та Східне Херсонської області обходив будинки місцевих жителів, носив бюлетені та скриньки для голосування.

Крім того, підозрюваний агітував людей проголосувати за приєднання до Росії, стверджують правоохоронці.

Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

В окупаційному відео 10 серпня 2022 року Анатолія Лебедя підписали, як голову тоді ще окупованої Музиківської громади. Він жалівся на те, що окупаційна влада дає лише три хлібини на родину.

За даними Центру журналістських розслідувань, до повномасштабного вторгнення Росії в Україну підозрюваний працював на місцевій птахофабриці. Також він був керівником фермерського господарства «Вадім-Л», яке з 2010 року перебуває в стані припинення. Має безліч відкритих виконавчих проваджень за несплачені борги. 

  • Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораціонізмі жительці Херсона 41-річній Тетяні Ясенчук, яка брала участь у проведенні незаконного референдуму про приєднання Херсонської області до РФ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ