Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється очільниця незаконного управління в окупованих Олешках на Херсонщині

01 червня 2024 12:31
334
Поширити:
Фото: СБУ

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 56-річній жительці Херсонщини Світлані Балеско.

Текст підозри опублікували на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у червні 2022 року жінка обійняла посаду начальника в незаконно створеному Управлінні праці та соціальної політики в окупованих Олешках Херсонської області.

На цій посаді підозрювана набирала працівників до незаконно створеного органу, виплачувала їм заробітну плату в рублях. Також вона реєструвала окупаційне управління в незаконно створених податкових органах.

Жінці загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі.

Як йдеться в тексті Світлана Балеско уродженка селища Горностаївка, зареєстрована в Олешках Херсонської області.

За даними Опендатабот, Балеско очолювала відділ з питань надання адміністративних послуг колишньої Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області. 

У 2015 році Світлана Балеско балотувалася до Олешківської міської ради по округу №7 від Радикальної партії Олега Ляшка, пишуть в ЦЖР.

  • Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в колабораціонізмі жителькам Борозенського Херсонської області 41-річній Олені Каліні та 61-річній Ніні Каліні. У вересні 2023 року жінки увійшли до складу незаконної дільничної виборчої комісії (ДВК) №820, яка була створена на території тоді окупованого села Борозенське Бериславського району в захопленій сільській раді.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів