Підтримати нас

У колабораціонізмі підозрюється ексдепутат із Каховки, який обійняв посаду в окупаційному МВС РФ

29 квітня 2024 16:06
229
Поширити:
Фото: СБУ

Слідчі Тернопільського управління СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі ексдепутату Каховської міської ради від забороненої проросійської політичної партії «Опозиційний блок» Івану Короткому. Він обійняв посаду в незаконно створеному ГУ міністерства внутрішніх справ РФ у Херсонській області.

Про це йдеться на сторінці Управління СБУ в Тернопільській області.

За даними слідства, у липні 2022 року Короткого призначили на посаду окупаційного слідчого народної міліції. Згодом він обійняв посаду окупаційного старшого слідчого МВС Росії «Новокаховський» ГУ МВС Росії по Херсонській області».

Іван Коротков займався придушенням спротиву та залякував жителів окупованої Херсонщини. Окрім цього, чоловік примушував працівників Каховської центральної міської лікарні співпрацювати з окупаційною владою, а керівництво – заповнювати документи російською мовою. Також підозрюваний змушував підприємців реєструвати свою діяльність згідно з російським законодавством і сплачувати «податки» місцевій окупаційній адміністрації, стверджують правоохоронці. 

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

  • 27 квітня правоохоронці оголосили підозру в добровільному зайняті посади в незаконному правоохоронному органі на окупованій території, жорстокому поводженні з цивільним населенням 33-річному жителю Херсона Миколі Бєлову. Він обійняв посаду в незаконно створеному правоохоронному органі, розташованому в захопленій будівлі Херсонського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Херсонській області.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ