Підтримати нас

У Києві зооактивісти влаштували мітинг під Верховною Радою

Автор статті
16 березня 2021 11:34
1,104
Поширити:

Сьогодні, 16 березня, у центрі Києва під Верховною Радою влаштували черговий мітинг.

Цього разу мітингували зоозахисники з організації по захисту тварин UAnimals.

Мітингувальники вимагали український уряд розглянути на порядку денному і прийняти ряд законів, які стосуються гуманного поводження з тваринами та їх захисту, передають "Букви".

Свідки розповідають, що на місці події було чимало правоохоронців, але все обійшлося без сутичок чи   інших конфліктів. 

Зоозахисники були з плакатами з лозунгами: "Я теж хочу жити", "Захисти мене", "Забороніть притравочні станції", "Україна - гуманна країна", "Чи приймете закон №2232?", "Вимагаємо прийняття №2351!", "Вимагаємо заборони хутрових ферм", "Захищай всіх тварин!", "Хочу жити на свободі!" і багато інших.

Активісти вимагають від нардепів ухвалити наступні три головні законопроєкти:

№2351 (4 лютого 2021 відправлений на друге читання) - посилити відповідальність за жорстоке поводження і контрабанду тварин, заборонити фотопослуги з тваринами, заборонити евтаназію безпритульних тварин, заборонити залишати тварин в салонах авто при температурі вище 20 градусів тепла або при температурі нижче 5 градусів морозу і так далі.

№2360 (27 травня 2020 року направлений до Комітету на доопрацювання) - заборонити ферми, де розводять тварин заради хутра.

№2232 (12 листопада 2019 року відправлено до Комітету на розгляд) - заборонити притравочні станції (або ІТС - випробувально-тренувальні станції) заради навчання і регулювання чисельності деяких видів тварин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ