Підтримати нас

У ISW спростували заяву РФ про нібито відбиття рейду ЗСУ на Кінбурнську косу

17 жовтня 2024 11:50
551
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжували штурмувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонської області 15 і 16 жовтня, але не досягли жодних підтверджених успіхів.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що 16 жовтня російський блогер заявив, що російські війська відбили український рейд на окуповану РФ Кінбурнську косу в ніч з 15 на 16 жовтня. Проте ISW не зафіксували візуальних доказів або повідомлень про це.

Також за інформацією аналітиків, на херсонському напрямку продовжують діяти підрозділи російського БАРС-33 (Резерву бойової армії Росії).

  • Нещодавно армія РФ перекинула на Тендрівську косу (північна частина Чорного моря, біля берегів Херсонської області) дивізіон річкових катерів з окупованого Севастополя та посилила свої позиції на Кінбурнській косі.
  • В ефірі “Вгору” співзасновник Deep State повідомив, що  на лівобережжі Херсонщини російські війська перебувають у позиції оборони. Але навіть попри перекидання РФ своїх військових на інші напрямки там залишається достатньо велике угрупування.
  • За даними аналітиків ISW, тривають бої на островах у дельті Дніпра. Зокрема, на островах Білогрудий, Козацький та Мілкий.
  • Речник оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій розповів, що на Херсонському напрямку спостерігається ескалація бойових дій. Російські військові штурмують острови, зокрема в гирлі Дніпра, вздовж Лівобережжя Херсонщини, де підрозділи ЗСУ продовжують утримувати плацдарми.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів