Підтримати нас

У Херсоні СБУ затримала коригувальницю російських ударів

Vgoru
Автор статті
16 жовтня 2023 07:40
1,373
Поширити:

Служба безпеки викрила жінку, яка допомагала окупантам коригувати російські повітряні атаки на Херсон. Коригувальницю розшукали та затримали у власному помешканні.

Про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що після російських обстрілів жінка фіксувала місця «прильотів» та їхні наслідки, а потім відправляла звіт. За цими даними росіяни могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі Херсона, а також по місцях дислокації українських військ.

Зазначається, що окупанти могли завдавати ударів по Херсону реактивними системами залпового вогню, ствольною артилерією, дронами-камікадзе.

За даними слідства, російською агенткою виявилася місцева жителька, яка з червня цього року з власної ініціативи почала співпрацювати з РФ. Вона самостійно зв’язалася з адміністратором однієї з соцмереж і запропонувала свою допомогу. Комунікували через анонімний чат у телеграмі.

Під час обшуку помешкання в жінки знайшли телефон, де вона листувалася з ворогом, ідеться в дописі.

Служби безпеки повідомили херсонці про підозру в держзраді. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Днями в Херсоні військова контррозвідка СБУ виявила прихований арсенал зі зброєю російських окупантів.

Також контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну організаторку незаконного референдуму – 36-річну мешканку Чорнобаївки Херсонської області. Їй загрожує до 10 років тюрми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ