Підтримати нас

У Херсоні нагородили авторів-переможців Громадського бюджету Херсона

Автор статті
20 листопада 2020 14:00
1,702
Поширити:

У середу, 18 листопада, на засіданні Координаційного комітету з питань громадського бюджету, авторів проєктів-переможців нагородили сертифікатами.

Нагадаємо, за результатами голосування перемогли 17 проєктів: 5 великих та 12 малих.

Оскільки кошти, передбачені на Громадський бюджет, цього року складають 10 мільйонів гривень, а загальна сума, необхідна на реалізацію проєктів-переможців, вийшла меншою, до них додали ще один.  Проєкт №42 “Безпечні тротуари (Облаштування тротуарів для мешканців мікрорайону Острів)” був наступним у рейтингу за кількістю голосів, тож він також буде втілений у життя. 

Усі проєкти-переможці будуть впроваджені впродовж 2021 року.

Також на засіданні органи виконавчої влади Херсона,  відповідальні за реалізацію проєктів-переможців 2020 року, відзвітували про їх виконання. Торік перемогли 18 проєктів. З них 15 уже реалізовано, або вони перебувають на завершальній стадії.  

Будівля, реставрація якої передбачена проєктом №48 -«Відновлюємо історичне минуле-будуємо сьогодення та майбутнє Херсона» є пам'яткою архітектури, уже виготовлена документація щодо її реставрації. Координаційний комітет підготує звернення до міського голови, щоб проєкт включили на фінансування у 2021 році.

Проєкти №41 –  «Відкритий майданчик у школі - антонівський артпростір» та №55 – «Футбольне поле та комплексний спортивний майданчик» були подані на виконання в Управління освіти. Але вони передбачають будівництво, що не входить у його компетенцію, тому в жовтні їх передали Управлінню капітального будівництва.

За проєктом №55 виготовлено проєкт, який наразі проходить експертизу. А питання фінансування проєкту №41 залишається відкритим, бо кошти, які  виділили на його реалізацію ще навесні,   спрямували на боротьбу з коронавірусною інфекцією.  Координаційний комітет підготує звернення до міського голови для отримання інформації, хто і на яких підставах зняв кошти з цього проєкту. 

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою "Вгору" за підтримки Херсонської міської ради.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ