Підтримати нас

У Херсоні визначили переможців Громадського бюджету міста

Автор статті
30 жовтня 2020 09:00
1,682
Поширити:

На засіданні Координаційного комітету з питань Громадського бюджету 29 жовтня підбили підсумки голосування за проєкти цього року та визначили переможців.

Нагадаємо, голосування завершилося 19 жовтня. Впродовж 2 тижнів за 85 проєктів проголосувало 17 527 херсонців, які загалом віддали 50 349 голосів.

Переможцями стали ідеї, що набрали найбільше голосів за рейтинговою системою, окремо по малих та великих проєктах. Малі проєкти- мали набрати мінімум 300 голосів, а великі – 500 голосів. Всього на їх реалізацію проєктів  закладено 10 мільйонів гривень, з них 7 мільйонів на великі проєкти і 3 мільйони - на малі. 

За результатами голосування перемогли 5 великих проєктів на загальну суму 6 912 535 грн.

Найбільше голосів, а саме 1625, отримав проєкт  №71 «Children’s Sportland» - чудо-світ для дітей з порушенням опорно-рухового апарату». Він передбачає створення сучасного інноваційного простору спортивного напрямку для дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Також переможцями стали проєкти: №2 «Спорт для всіх людей», №60 «Маленькими кроками до великих змін: «Осучаснимо Херсон разом!», №6 «Термомодернізація Антонівського ясел - садка №4» та №19 «Мій садок – моя фортеця!».

Малих проєктів більше - 12 на загальну суму 2 644 021 грн.

За рейтингом перше місце, набравши 1323 голоси, посів проєкт №59 «Перша дитяча анімаційна студія «Мультидіти», який передбачає обладнання приміщення для роботи анімаційної студії зі створення мультфільмів для дітей передшкільного віку з 4 до 7 років.

Також переможцями стали проєкти: №20  «Ігровий майданчик-країна маленьких мрійників», №105 «Екологічний простір – «Dream Life», №4 «Спортивний майданчик «Футбольні легенди» для вихованців ЗДО №41 Херсонської міської ради», №8 «Дитячий комплекс «Куліша, 1-А», №14 «Нові сучасні майданчики в Херсонському дитячому садку №61», №62 «Дитячий комплекс «Миколи Куліша, 3А», №37 «Безпечне дитинство – турбота дорослих», №55 «Про здоров’я дбаємо – дужими зростаємо!» Облаштування спортивного майданчика», №17 «Інновації в медицині - здоров’я підростаючого покоління», №85 «Веселі лабіринти», №41 «На майданчику в колі друзів граємо – здоров’я і гарний настрій маємо!».

Згідно з Положенням розділ 8.3.4, за однією адресою може бути реалізовано лише один великий і один малий проєкт, тому малі проєкти №21, № 56 та №30 не були внесені до списку проєктів-переможців.

Отже, за остаточними результатами голосування перемогли 17 проєктів – 12 малих та 5 великих. Загальна сума, необхідна для їх реалізаціюї, складає 9 556 556 грн. Вітаємо авторів з перемогою!

Проєкти-переможці будуть впроваджені впродовж наступного року. Нагородження переможців відбудеться на наступному засіданні Координаційного комітету. Коли саме і де воно проходитиме, ми повідомимо пізніше, слідкуйте за новинами на сторінці «Громадський бюджет Херсон» у Фейсбуці. 

*Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2020 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою "Вгору" за підтримки Херсонської міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ