Підтримати нас

“У Херсоні на 97 % готові до запуску опалення” – Толоконніков про готовність Херсонської області до зими

Автор статті
07 листопада 2023 08:10
442
Поширити:

Цього року в Херсоні на 97 % готові до запуску опалення. Також планують підвіз дров у 14 тисяч домогосподарств, яким необхідна допомога з опаленням. 

Про це заявив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За його словами, підвезуть дрова тим сім’ям, де немає світла або газу,  незахищеним верствам населення.  

Окрім цього, Олександр Толоконніков розповів, що влада три місяці займалася захистом споруд критичної інфраструктури:

“Це й опалення, теплопостачання, газопостачання, водопостачання. Окрім цього, ми готувалися до можливих обстрілів, готували бригади, запчастини, які можуть вийти з ладу. Але стовідсотково ця зима пройде краще. Тому що минулого року, коли звільнили Херсон, тут зовсім нічого не було готового. Росіяни, коли відійшли, усе підірвали, замінували, і тому дійсно важка зима була”. 

Також речник ОВА допустив, що так само російські окупанти зараз роблять і на лівобережжі Херсонщини. Адже в ГУР повідомляли, що на окупованій Херсонщині російські окупанти мінують критичну інфраструктуру.  

“Така сама ситуація була й на правобережжі, коли минулого року почали його звільняти, вони почали все підривати. Така ж ситуація, мабуть, і на лівому березі. Їхня тактика – це якомога більше шкоди завдати”.  

Раніше Олександр Толоконніков інформував, що в Бериславі залишилося вісім дітей, яких збираються найближчим часом евакуювати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ