Підтримати нас

У Чернігові переселенка з Херсона плете килимки для військових

Автор статті
19 квітня 2024 07:57
252
Поширити:
Скриншот із відео "ЧЕЛАЙН"

Переселенка з Херсона Зоя Кудако в Чернігові плете килимки, які вже відправляла з допомогою волонтерів у Куп’янськ і Слов’янськ для українських військових.

Її історію опублікував інформаційно-новинний портал "ЧЕЛАЙН".

“Багато килимів жінка передала українським військовим, аби їм було тепліше в окопах. Вони її називають «мама Зоя», а вона завжди чекає від них повідомлення та радіє, коли вони пишуть, що в них усе добре і живі”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі жінку можна зустріти на одній із вулиць Чернігова неподалік від будинку, де оселилася. Там вона плете і продає килимки, аби заробити грошей.

Жінка розповідає, що переїхала до Чернігова минулого року. Її забрав молодший син, який брав участь у звільненні Чернігівської області. Другий син зараз виконує бойові завдання на Херсонському напрямку.

“Її сини з перших днів повномасштабного вторгнення пішли добровольцями. Молодший отримав поранення, захищаючи Чернігів. Старший – захищав країну ще з 2014 року”, – пишуть журналісти.

Жінка пригадує, що коли до Херсона зайшли окупаційні війська, вони ходили по квартирах і шукали родини військових. 

“Усі ці 8 місяців чекала, що прийдуть, бо документи всі вдома, а в мене два сини на нулі, в окопах. Але, дяка Богу, пронесло. Сусіди хороші. Ніхто нічого не сказав, ніхто нічого не показав… Все заборонили. Банків нема, а в нас пенсія на картку йде, виживати треба. Ми, двоє пенсіонерів, на пенсію тільки й жили. От і плести почала. Хоч на хліб якось”, – розповідає Зоя Кудако.

  • Як Яна Голуб’ятникова рятувалася творчістю і визволила з російського «полону» картини херсонських художників, читайте в матеріалі журналістки “Вгору”.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ