Підтримати нас

У Берліні покажуть фільм “Редакція”, який знімали на Херсонщині

Автор статті
17 січня 2024 16:48
2,854
Поширити:

У Берліні, на міжнародному кінофестивалі, відбудеться світова прем'єра фільму “Редакція” українського режисера Романа Бондарчука. Фестиваль проходитиме 15-25 лютого.

Про це йдеться на сторінці фільму. 

Стрічку знімали у 2021 році в Херсоні та області. Зокрема й в Олешківських пісках, які ніні перебувають під окупацією. Фільмувати завершили лише за кілька місяців до повномасштабного вторгнення.

Фото зі сторінки фільму у фейсбуці

"Редакція" – пригодницький фільм, у якому добро протистоїть злу під час розслідувань, погонь, стрілянини й пошуку правди. За сюжетом, молодий науковець Юра випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб розголос у ЗМІ допоміг викрити злочинців, але, за збігом обставин, залишається працювати журналістом.

У головній ролі дебютував колишній журналіст “Вгору” Дмитро Багненко, який нині військовий ЗСУ. Значна частина акторського складу — мешканці та мешканки Херсонщини. 

Дмитро Багненко. Фото зі сторінки фільму у фейсбуці

В український прокат стрічка вийде восени 2024 року.

Берлінський міжнародний кінофестиваль – міжнародний кінофестиваль категорії А, який вважається одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу у сфері кіно. Проходить щорічно з 1951 року. Близько 400 фільмів презентуються в різноманітних секціях.

Роман Бондарчук, який народився у Херсоні, зрежисував фільм “Редакція”. Він є артдиректором кінофестивалю «Docudays UA». У 2016 році його документальну стрічку «Українські шерифи» висунули від України на премію “Оскар”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ