Підтримати нас

Журналіст “Вгору” Дмитро Багненко спільно з ВВС створив фільм про життя в окупації

Vgoru
20 жовтня 2022 14:37
1,081
Поширити:

Фільмування тривало близько трьох місяців – весь час, поки чоловік був у тимчасово окупованому Херсоні.

Фільм називається “Окупація”. Дмитро фіксував життя своєї родини в Херсоні. Через власні відчуття та рефлексії сім’ї, дитини та людей навколо, Багненко створив картину існування в українському місті під російською окупацією. 

За словами Дмитра, фільм покликаний привернути увагу до тимчасово окупованого міста:

“Херсон уже майже вісім місяців окупований росіянами. Вони вперто тримаються за землю, намагаючись комусь довести, що це їхня територія. Катують та вбивають людей, фактично тримають у заручниках тих містян, які не хочуть або не можуть виїхати з рідного міста. Зараз фактично займаються депортацією людей із півдня України, а перед цим проводили якісь фейкові “референдуми”. Хоча херсонці вже давно вийшли на свій референдум – під час березневих протестів. Та чітко дали зрозуміти, що ми – це Україна – була, є й буде. 

За словами режисерки фільму Альбіни Ковальової, потенціал у фільму величезний. Відділ, у якому вона працює, є частиною BBC World Service. Надалі іноземні служби адаптують цей фільм під свою аудиторію. Наразі вже є версії фільму кількома різними мовами, зазначила режисерка:

“Вже є версії англійською мовою, арабською, –  зазначила Альбіна. – Також, наскільки мені відомо, будуть перекладати сербською. Це все філії глобальної служби ВВС, я навіть не знаю скільки їх. Але за відгуками фільм дуже позитивно сприймається глядачами. Тож, сподіваюсь, що це кіно побачать якомога більше людей у всьому світі”.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ