Підтримати нас

У Бериславському районі на Херсонщині готуються до опалювального сезону: скільки домогосподарств потребують паливних матеріалів

27 серпня 2024 11:50
207
Поширити:
Фото: Pexels

У Бериславському районі на Херсонщині 15 тисяч 800 домогосподарств мають потреби у паливних матеріалах на зимовий період.

Про це в ефірі “Вгору” повідомив голова Бериславської РВА Володимир Літвінов.

Зараз по дві тонни брикетів отримало 40 родин у селі Шевченківка Нововоронцовської громади.

За його словами, в Милівській та Бериславській громадах волонтери Червоного Хреста проводять реєстрацію на отримання твердого палива.

Літвінов зазначив, що в першу чергу допомогу надають соціально незахищеним категоріям населення. Зокрема, людям похилого віку, людям з інвалідністю та багатодітним родинам. Це визначають благодійники. 

Станом на серпень 2024 року в Бериславському районі проживає 36 тисяч 300 людей, з них 30 тисяч 545 – це категорійні верстви населення. Лише до кінця цього року планують закрити потребу людей у вугіллі та дровах, розповів держслужбовець.

  • Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) виділяє 30 мільйонів доларів на підтримку прифронтових територій України під час зимового періоду.
  • За інформацією ОВА, рівень готовності до нового опалювального сезону в Херсонській області складає 53%. 77 тисяч людей потребують опалювальних матеріалів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів