Підтримати нас

У Херсонській області рівень готовності до нового опалювального сезону складає 53%

19 серпня 2024 12:20
197
Поширити:
Фото: Pexels

Рівень готовності до нового опалювального сезону у Херсонській області складає 53%. 77 тисяч людей потребують опалювальних матеріалів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, наразі централізоване теплопостачання є тільки в Херсоні. Наразі продовжують готувати до роботи котельні та тепломережі.

“В той же час ми встановлюємо в котельнях когенераційні установки. Нині є вісім одиниць такого обладнання, триває процес їх підʼєднання. Ми встигнемо, ми це здатні забезпечити, навіть якщо у нас світла не буде, то ці установки дають електроенергію на внутрішні потреби котельні. Ми і електроенергією і теплом будемо забезпечені, навіть у надзвичайній ситуації”, - розповідає очільник ХОВА.

Минулого року опалювальними матеріалами були забезпечені всі категорії населення в Херсонській області.

“В цьому році ми почали цей процес з початку літа, на 30% люди вже забезпечені”, - зазначає він.
  • У Херсонській області провели електроенергію до 188 з 228 населених пунктів. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 
  • У Херсонській області над відновленням електропостачання працюють 29 бригад енергетиків – це 154 робітники та 47 одиниць техніки.
  • У вересні 2023 року очільник ХОВА повідомляв, що в селах Садове, Понятівка, Тягинка, Ольгівка та у всіх населених пунктах, що розташовані вздовж Дніпра аж до Козацького, відновити електропостачання неможливо, через безпекову ситуацію та пошкоджене або знищене обладнання.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів