Підтримати нас

У Бериславі поліціянт врятував від пожежі двох жінок – поліція

Автор статті
13 грудня 2023 13:24
1,001
Поширити:

У Бериславі на Херсонщині 12 грудня поліціянт врятував від пожежі двох жінок. Загоряння сталося через необережне поводження з гасовою лампою. Жінки не постраждали, проте оселя повністю вигоріла.

Про це повідомляє поліція Херсонської області.

Як зазначається, у Бериславі через російські обстріли немає світла та води. Люди вимушені обігріватися підручними засобами. Це й призвело до пожежі в одному з будинків. 

Начальник сектору контролю за обігом зброї Бериславського районного відділу поліції Віталій Козаков згадує, що ввечері порався по господарству, коли відчув запах диму. Вийшов на двір та побачив, як із вікон сусіднього будинку видно дим та вогонь. Чоловік знав, що там мешкають 86-річна Валентина та її 65-річна донька Людмила, тож поспішив на допомогу. 

Віталій зателефонував рятувальникам та побіг до будинку. У коридорі він побачив Валентину в шоковому стані, вона не могла самостійно вийти з помешкання. Поліціянт відвів її на протилежну вулицю. Потім із будинку він вивів Людмилу теж у шоковому стані.

Віталій Козаков намагався самостійно загасити полум’я, на допомогу прибіг ще один місцевий житель. Але вогонь надто швидко поширився оселею та знищив дім ще до прибуття рятувальників.

Жінки не отримали поранень і відмовилися від ушпиталення. Працівники поліції зв’язалися з родичами жінок та відвезли їх до них. 

За словами жінок, через відсутність світла вони користувалися старою керосиновою лампою. Мати намагалася запалити лампу, але не втримала її, займиста рідина пролилася на матрац, який швидко почав тліти. Жінки сильно налякалися, хотіли самостійно загасити пожежу, але вогонь швидко поширювався оселею. 

Віталій каже, що до війни на його вулиці мешкало не менше 40 родин. Нині проживає три сім’ї. 

Раніше в Херсоні одеські патрульні поліціянти надали домедичну допомогу жінці. Вона травмувала голову внаслідок російського обстрілу артилерією.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ