Підтримати нас

У 2023-ому Офіс Дій запускає третій набір стипендіальної програми для підтримки українських активістів та ініціатив

Vgoru
Автор статті
17 лютого 2023 07:19
558
Поширити:

Завдяки стипендіальній програмі хочуть підтримати суспільно-корисні громадські та /або медіа проєкти, які допомагають суспільству та країні в подоланні криз, які з’явились через російське вторгнення 24 лютого 2022 року та/або націлені на побудову та зміцнення проукраїнської позиції в сіті.

Стипендіальна програма це: фінансова, психологічна та менторська підтримка, ваша участь в нетворкінгах та  внесок в спільноту. 

Стипендію можуть отримати активісти, правозахисники, журналісти, представники громадського сектору та волонтерських ініціатив, які залишилися без роботи або без фінансування своєї попередньої діяльності внаслідок воєнних дій. 

Важливо: програма поширюється як на учасників, що знаходяться в різних містах України, так і на тих, хто був змушений виїхати за кордон з міркувань безпеки.   

Пріоритетні напрямки проєктів:

  • Проєкти, що сприяють відбудові країни та підвищенню економічного та інтелектуального потенціалу громадян;
  • Інформаційна діяльність та боротьба з дезінформацією;
  • Документування воєнних злочинів рф;
  • Розвиток локальних громадських та/або волонтерських рухів та ініціатив;
  • Освітні проєкти.
  • Проєкти, спрямовані на відновлення психічного стійкості та соціальної активності громадян, в тому числі з числа ВПО.

Розмір стипендії: 500 $ на місяць. 

Тривалість програми: 3 місяці.

Під час відбору проєктів будуть зважати на такі фактори:

  • Вмотивованість учасників_ниць підсилювати свої проєкти завдяки допомозі менторів та бажання ділитись корисним досвідом з іншими учасниками_цями програми;
  • Суспільна користь та актуальність теми проєкту в контексті криз, які з’явились через російське вторгнення 24 лютого 2022 року;
  • Спроможність досягати запланованих цілей у своїх проєктах.

Стипендії індивідуальні. У випадку, якщо подається декілька людей зі спільного проєкту, після проведених співбесід, стипендія буде надана 1 людині. Переглянути історії стипендіатів та стипендіаток, які стали фіналістами першої і другої когорти, можна в Інстаграмі Офісу Дій за тегом #СтипендіатиОфісуДій

Подати заявку можна за посиланням: https://bit.ly/3E9HbEA

Дедлайн – 1 березня 2023 року, 20:00

Окрім проєктної, програма передбачає також соціальну й освітню складові. Всі учасники зможуть отримати менторську підтримку від експертів для розвитку своїх ініціатив за напрямами: проєктний менеджмент, комунікації та фандрейзинг, а також взяти участь в тренінгах та нетворкінгах задля отримання нових знань і знайомств.

Одна з можливостей стипендіальної програми – це допомога менторок/ів у розвитку ваших ініціатив. Наші ментори/ки – це експерти/ки з міжнародним досвідом, до яких ви зможете звернутися за порадами щодо підсилення вашої діяльності:

Віктор Артеменко – консультант міжнародних проектів, активіст, нетворкер. Спеціалізується на стратегічному плануванні та розвитку людського капіталу. Допоможе з плануванням та стратегічним розвитком ваших проєктів.

Світлана Колодій – програмна фахівчиня із залучення приватного сектору та стійкості в USAID/ENGAGE, екс-координаторка української краудфандингової платформи «Спільнокошт» та програм у ГО “Global Office” (GOxChange, Вліпи за себе), експертка з фандрейзингу та проведення краудфандингових кампаній. Допоможе підсилити напрям залучення ресурсів для реалізації проєктів.

Анна Пихтіна – комунікаційниця міжнародних громадських ініціатив та програм USAID (USAID Проєкт Енергетичної безпекиUSAID “Мріємо та діємо”,) та громадських організацій (Garage Gang, Action Office), яка має понад 7 років досвіду комунікацій для змін. Допоможе підсилити комунікаційний напрямок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ