Підтримати нас

Це саботаж на місцях: у "Слузі народу" пояснили, де обіцяні гроші для медиків

Автор статті
13 травня 2020 05:30
768
Поширити:

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура заявив, що гроші, які уряд обіцяв виділити для медиків, вже давно є у регіонах України.

Чому їх досі не отримали медики – причина у політичній зацікавленості мерів, як ствердив Качура.

Про це нардеп заявив в ефірі програми "Політ.бюро" на 24 каналі. За словами Качури, в окремих областях країни – саботаж.

"Платежі йдуть, багато в чому на місцях є саботаж. Мери деяких міст вважають себе опозиційними, тому створюють такий "ореол боротьби" з центральними органами влади", – сказав Качура.

Він пояснив, що мери деяких міст створюють ілюзію боротьби за права медиків на місцях. 

Нібито їм щось не дають, а вони борються, відстоюють і начебто досягають. Коли кошти є – начебто й добилися для громади таких результатів, – запевнив Качура.

"Ми прийняли законопроєкт, який є робочим – 300%. Однак на місцях почали по-різному інтерпретувати те, як нараховувати їх. В деяких регіонах (медики – 24 канал) отримали у кілька разів більшу заробітну плату, а у деяких – смішні доплати у кілька сотень гривень", – розповів нардеп.

За його словами, деякі депутати і мери хочуть знову перемогти на місцевих виборах і "мобілізувати на себе якусь частину населення".

"Такий приклад ми бачимо і щодо мера Черкас, який заявляв, що він розпочне припинення карантину раніше, ніж по всій країні. Це політична заява, яка не має нічого спільного з правами людей", – підсумував Качура.


 



Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ