Підтримати нас

Трьом жителям Херсона, які сприяли російській паспортизації, повідомлено про підозру

Вгору
Автор статті
05 березня 2024 19:00
243
Поширити:
Ілюстративне фото

У колабораціонізмі підозрюються троє жителів Херсона, які в період окупації міста сприяли російській паспортизації та реалізовували міграційну політику РФ.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.


 
Слідство встановило, що влітку 202 року дві жінки 46 та 34 років обійняли посади незаконних тимчасових виконувачів обов’язків спеціалістів паспортно-візової служби управління громадської безпеки в окупаційному правоохоронному органі “Федеральній міграційній службі ГУ МВС Херсонської області”.

Обидві жінки займалися видачею адресних довідок, перекладом документів громадян України на російську для подальшої видачі паспортів РФ.

61-річний чоловік також обійняв посаду “провідного спеціаліста-експерта по роботі зі співвітчизниками, біженцями та вимушеними переселенцями відділу з питань громадянства” у вищезгаданому окупаційному органі влади, повідомляє прокуратура.

На своїй посаді чоловік координував роботу відділу, реалізовував політику РФ з питань громадянства та організовував профільні конференції та семінари.

Підозрюваним загрожує ув’язнення на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • У колабораціонізмі підозрюється жителька Херсонської області, яка під час окупації працювала в незаконно створеному старостаті селища Комишани.
  • Судитимуть за колабораційну діяльність людей, які допомагали проводити незаконний референдум щодо виходу Херсонської області зі складу України та приєднання до РФ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ