Підтримати нас

Теракт росіян на Каховській ГЕС: Укргідроенерго звернулося до Європейського Суду з прав людини

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 18:00
924
Поширити:

Укргідроенерго звернулося до Європейського Суду з прав людини через підрив Каховської гідроелектростанції. Це зробили в межах справи «Ukrgidroenergo, PAT v. Russia», порушеної восени 2022 року.

Про це повідомляє Укргідроенерго.

В Укргідроенерго зазначили, що підрив греблі, яка є об’єктом критично-важливої соціальної інфраструктури, порушує Женевську конвенцію.

“Вчинені Росією дії грубо порушили порядок ведення війни, створили додаткові та невиправдані ризики для життя, здоров’я та майна цивільних осіб, а також призвели до пошкодження та знищення майна Укргідроенерго, яке, за попередньою оцінкою, відновленню не підлягає”, — зазначають у дописі.

Восени 2022 року ЄСПЛ прийняв до розгляду позов Укргідроенерго проти Росії про компенсацію збитків, завданих у результаті неспровокованої воєнної агресії проти України.

Нагадаємо, із населених пунктів Херсонщини, що опинилися в зоні підтоплення, станом на 8 червня евакуювали 2 тисячі 198 людей.

Наразі відомо про дев’ятьох загиблих у тимчасово окупованих Олешках на Херсонщині унаслідок теракту на Каховській ГЕС. Через відсутність хорошого зв’язку неможливо встановити точну кількість зниклих безвісти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ