Підтримати нас

«Таке кіно варто побачити кожному»

15 грудня 2016 12:10
220
Поширити:

Уперше на Херсонщині, в рамках 13-го Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, відбуваються покази для учасників АТО у районах області.

Перший показ відбувся у курортному Скадовську. Другий – 14 грудня у Каланчаку. Організатор показу фільмів для учасників АТО - ГО "Південь". Координаторкою цього проекту виступила юриста Фонду милосердя та здоров'я Олена Старюк.

Подивитись документальне кіно про права людини прийшли учасники АТО з родинами, переселенці та співробітники Калачацької районної адміністрації.

У Каланчаку показали дві стрічки: "Українські шерифи" та "Аліса в країні війни".

Глядачам дуже сподобавалась стрічка Романа Бондарчука "Українські шерифи". Глядачі дуже жваво обговорювали фільм, який бореться за право номінуватись на "Оскар". І поділились власними враженнями від побаченого:

«Це страшно. Страшно, що усе показане в кіно, відбувається у кожному селі. Проте є люди, які показують, що власними зусиллями можна щось змінити. Дуже надихає приклад сільського голови Старої Збур’ївки Віктора Маруняка».

«Таке кіно варто побачити кожному. Дуже хочеться, щоб фільм з’явився у вільному доступі і його можна було показувати у кожному селі. Аби люди зайвий раз побачили, що будь-які зміни починаються з кожної людини».

Покази документального кіно про права людини для бійців АТО на Херсонщині тривають.

Дякуємо за допомогу в організації показу Каланчацьку райадміністрацію та ГО «Українська єдність».






Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ