Підтримати нас

Свята простота. 10 елементарних правил, які продовжать життя на 10 років

Vgoru
04 травня 2016 00:51
252
Поширити:

Дотримуючись 10 не складних правил, можна з легкістю продовжити своє життя на довгі роки

Їжте чорницю і горіхи, поменше стирчіть на роботі, не пишіть СМС за кермом, переходьте на червоне сухе вино і, врешті-решт, почніть любити людей. Такі основні принципи довголіття згідно із нещодавнім дослідженням.

Продовження життя - зовсім не складне футуристичне завдання. Звичайним людям зовсім не обов'язково чекати, поки вчені винайдуть нанороботів, омолоджуючих ДНК, або створять технологію переселення людської свідомості у роботів.

Проаналізувавши численні дослідження в області здоров'я, НВ склало список з 10 правил, дотримуючись яких, людина може з легкістю продовжити своє життя, як мінімум, на 10 років.

Більшість цих рекомендацій цілком очевидні. Але також очевидно, що пересічна людина їх все одно ігнорує.

Вчені відрізняються від звичайних людей в тому числі і схильністю шукати наукові обґрунтування бабусиним повір'ям. Можливо, старі істини, підкріплені новими науковими дослідженнями, прозвучать більш переконливо.

1Їжте чорницю

Медики давно знають, що ці ягоди містять унікальний набір корисних речовин, які оберігають серцево-судинну систему і перешкоджають запальним процесам в організмі. Однак в останні роки дослідники додали до переліку переваг чорниці ще кілька відчутних пунктів. Регулярне вживання чорниці запобігає діабету, гіпертонії і навіть ожирінню, а також допомагає уникати депресії і покращує роботу пам'яті.


Черника - "суперпродукт" №1, утверждают медики
Чорниця - "суперпродукт" №1, стверджують медики


 

2Пийте вино

Червоне сухе вино. Один келих в день. Такий рецепт продовження життя, як мінімум, на 5-10 років, згідно з результатами одного недавнього дослідження.

Інше дослідження на цю ж тему показало, що середня тривалість життя тих, хто випиває келих червоного сухого вина щодня, складає на 2,5 роки більше.

Деякі дослідження спробували поширити ефект продовження життя і на інші види спиртних напоїв. Однак, найбільш переконливими є результати досліджень, які вивчали ефект довголіття саме в прив'язці до червоного вина.

3Більше рухайтеся

Не всім дано отримувати задоволення від виснажливих тренувань у спортзалі. Проте, секрет довголіття криється зовсім не обсязі фізичних навантажень, а в самому факті їх присутності у вашому житті.

Якщо ви проводите в сидячому положенні не більше трьох годин на день, то скорочуєте собі життя навіть у тому випадку, якщо кожен день після роботи ходите в спортзал, стверджують дослідники.

А от якщо ви встаєте і рухаєтеся хоча б раз в пару годин, ви можете продовжити життя на кілька років, констатують медики.

І ніхто не відміняв золоте правило "10 тис. кроків у день", не втомлюються нагадувати вони.


Физическая активность заменит многие лекарства
Фізична активність замінить багато ліків


 

4Полюбіть людей

Товариські та соціально активні люди живуть довше. Крапка.

Очевидна істина, яка не потребує доказів. Але вчених це не зупиняє.

Нещодавно в ході низки масштабних досліджень вчені встановили, що люди, які підтримують безліч соціальних зв'язків, менше схильні до ментальних захворювань, ніж більш "закриті" люди.

Ще одне дослідження встановило пряму залежність між кількістю соціальних зв'язків і тривалістю життя.

5Не нехтуйте відпусткою

Люди, які часто їздять відпочивати, живуть довше, стверджують медики.

Головне - зовсім не кількість зірок у назві готелю, який ви можете собі дозволити. Головне - зміна обстановки. Навіть одна повноцінна відпустка в році знижує ризик захворювань серцево-судинної системи на 20%, показують дослідження.

Годиться все - поїздки у інші міста, відпочинок в наметах. Навіть 2-3-денна зміна обстановки здатна спричинити помітний позитивний ефект для здоров'я.


6Не ігноруйте симптоми

Не варто бути недовірливим і бігати до лікаря після кожного чиха. Але прислухатися до себе і регулярно показуватися медикам - звичка, яка дозволить істотно продовжити собі життя, стверджують медики.

Багато хвороб починають проявляти себе задовго до того, як стають по-справжньому небезпечними. Їх симптоми малопомітні, але все ж уважна людина може звернути на них увагу. А регулярні медичні огляди і зовсім зводять шанси пропустити розвиток небезпечного захворювання до мінімуму.


Авторы СМС за рулем становятся виновниками десятков тысяч аварий ежегодно
Автори СМС за кермом стають винуватцями десятків тисяч аварій щорічно


 

7Не пишіть СМС за кермом

Написання текстових повідомлень за кермом знижує швидкість реакції водія на 600% порівняно зі станом легкого алкогольного сп'яніння.

Іншими словами, користуючись стільниковим телефоном або смартфоном за кермом, ви ризикуєте відчутно більше, ніж сідаючи за кермо у нетверезому стані.За деякими даними, від 20 до 30% смертей в результаті автокатастрофи в США пов'язані з використанням гаджетів за кермом.

І тим не менш, соцопитування показують, що не менше 60% американців регулярно строчать СМС за кермом. В інших країнах ситуація не краще.

8Займайтеся сексом

Секс, регулярний і, бажано, такий, що приводить до оргазмів, подовжує життя. Ті, хто відчуває оргазм, як мінімум, раз на тиждень, живуть на кілька років довше, ніж ті, хто відчуває оргазм не частіше одного разу на місяць.

Секс сам по собі виконує роль фізичної вправи, іншими словами, допомагає спалювати калорії. Також під час сексу виділяються гормони, які знижують рівень стресу.

Згідно з рядом досліджень, регулярний секс безпосередньо пов'язаний із запобіганням захворювань серцево-судинної системи, артриту і т. д.


Регулярный секс - залог здоровья, как умственного так и физического
Регулярний секс - запорука здоров'я, як розумового, так і фізичного


 

9Їжте горіхи

Горіхи - ще один "суперпродукт", здатний продовжувати життя. Ті, хто їсть горіхи - кеш'ю, фісташки, мигдаль - мінімум п'ять разів на тиждень, живуть в середньому на три роки довше, запевняють дослідники.

Горіхи оберігають серцево-судинну систему, а також багаті вітаміном Е, який виводить з організму токсини, нормалізує регенерацію тканин і поліпшує кровообіг.

10Відмовтеся від цукру

Сотні серйозних досліджень показують різні грані шкідливого впливу цукру на організм. І досі жодне дослідження не змогло показати, що цукор корисний.

Найбільш небезпечний цукор для дітей, в організмі яких він спричиняє справді жахливі руйнування.

Однак і дорослим цукор їсти не варто. Він не тільки підвищує ризик розвитку діабету, але провокує ожиріння, захворювання серцево-судинної системи, негативно впливає на кров'яний тиск, призводить до порушень в роботі мозку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ