Підтримати нас

Шукала учасників “Жовтої Стрічки”: суд виніс вирок окупаційній поліціянтці з Херсонщини

27 червня 2024 18:32
272
Поширити:
Фото: Pexels

Соснівський районний суд Черкас заочно визнав винною в колабораціонізмі 41-річну поліціянтку з селища Білозерка Херсонської області Олену Ковальову-Ігнатову. Їй призначили 14 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

У неї конфіскують житловий будинок загальною площею 72,5 кв. м із літньою кухнею та іншими нежитловими приміщеннями, водогоном та часткою земельної ділянки площею 0,08 га. Окрім цього, Олену Ковальову-Ігнатову позбавили спеціального звання «капітан поліції» й на 15 років заборонили обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади України, передають журналісти ЦЖР. 

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну жінка працювала оперуповноваженою главку Нацполіції України в Херсонській області. Суд встановив, що не пізніше початку травня 2022 року вона погодилася співпрацювати з російськими окупантами.

Зазначається, що в незаконно створеному Міністерстві внутрішніх справ на Херсонщині Олена Ковальова-Ігнатова спочатку отримала посаду т. в. о. старшого оперуповноваженого, з присвоєнням спеціального звання «капітан поліції». Пізніше 10 серпня 2022 року її перевели на посаду інспектора з особливих доручень відділення по режиму і захисту державної таємниці відділу діловодства і режиму.

Після деокупації правобережжя в її квартирі знайшли ноутбук, де були документи, що підтверджують її роботу на окупаційну владу РФ. Зокрема, там була план-схема щодо пошуку людей, які в Херсоні могли брати участь в патріотичній діяльності під назвою «Жовта стрічка», інформують в ЦЖР.

Також один зі знайдених на ноутбуці файлів містить супутниковий знімок Херсона з написом «схема встановлених місць актів вандалізму й антиросійської діяльності на території міста».

За словами свідків, засуджена разом із чоловіком Петром Ігнатовим схиляли інших знайомих і колег до співпраці з російськими окупантами, йдеться в повідомленні. 

Фото: ЦЖР

  • 15 років ув’язнення з конфіскацією майна за державну зраду отримав 33-річний Юрій Білявський із села Рубанівка Каховського району Херсонщини. У лютому 2022 року Білявський мобілізувався до незаконної “армії ДНР”, де був вогнеметником у 5-ї окремій мотострілецькій бригаді 1-го армійського корпусу збройних сил РФ із дислокацією в Макіївці.

Підтримайте роботу редакції.  Долучайтеся до спільноти "Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів