Підтримати нас

Судитимуть трьох жителів Херсона, які при окупаційній владі очолили підрозділи обласного центру гігієни та епідеміології

26 червня 2024 15:21
224
Поширити:
Фото: СБУ

До суду скеровано обвинувальні акти стосовно трьох жителів Херсона за фактом колабораціонізму. Вони у 2022 році обійняли посади у захопленому “Херсонському обласному центрі контролю та профілактики хвороб”, перейменованому на “Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології”. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, один з обвинувачених обійняв посаду незаконного заступника головного лікаря з адміністративно-господарської частини, його дружина стала – завідувачем відділу кадрового забезпечення. Ще одна обвинувачена – керівником структурного підрозділу Білозерського районного відділення Херсонського міськрайонного відділу цієї ж окупаційної організації.  

На своїй посаді чоловік керував господарською діяльністю закладу, контролював витрачання матеріалів та грошей.

Жінки здійснювали загальне керівництво підрозділами. Підбирали персонал, займалися розподілом обов'язків та контролювали роботу підлеглих.

Наразі усіх обвинувачених затримано. Їм загрожує ув’язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без.

  • 13 травня підозрюваних затримали правоохоронці. Чоловіка та його дружину затримали у Херсоні, іншу фігурантку справи – в Одесі. У помешканнях підозрюваних провели обшуки й виявили мобільні телефони, флешки, а також гроші у тому числі й російські рублі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів