Підтримати нас

Судитимуть незаконну голову Кам'янки на Херсонщині

20 серпня 2024 17:39
223
Поширити:
Алла Федай. Фото: окупаційна адміністрація

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом колабораціонізму щодо 50-річної жительки Херсонщини, яка стала окупаційною головою “Кам'янського старостинського округу”.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Аллу Федай.

За даними слідства, не пізніше 5 вересня 2022 року Федай очолила окупаційну адміністрацію Кам’янського старостинського округу Таврійської міської територіальної громади. До якого входить – Кам’янка, Цукури, Сергіївка та Червоне Поділля.

На цій посаді підозрювана наймала працівників до незаконної установи, зобов’язувала фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній адміністрації. Окрім цього, агітувала місцевих жителів отримувати паспорти РФ, стверджують правоохоронці.

Федай проживає в селі Кам’янка.

За даними ЦЖР, Алла Федай розселяла військових РФ до будинків місцевих жителів. Коли люди почали в неї питати, навіщо вона це робить, жінка погрожувала спалити домівки.

У 2020 році її обрали старостою сіл Кам’янка, Цукури, Сергіївка й Червоне Поділля Таврійської громади. До цього вона була сільською головою Кам’янської сільради. 

  • Судитимуть жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму. Чоловік причетний до розселення російських окупантів у будинках місцевих жителів. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів