Підтримати нас

Слідчі повідомили про підозру незаконній голові Кам'янського старостинського округу на Херсонщині

22 червня 2024 14:42
163
Поширити:
Алла Федай
Алла Федай. Фото: окупаційна адміністрація

Слідчі Служби безпеки України заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі 50-річній жительці села Кам'янка Каховського району Херсонської області Аллі Федай. Вона стала окупаційною головою Кам'янського старостинського округу.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, не пізніше 5 вересня 2022 року Федай очолила окупаційну адміністрацію Кам’янського старостинського округу Таврійської міської територіальної громади. До якого входить – Кам’янка, Цукури, Сергіївка та Червоне Поділля.

На цій посаді підозрювана наймала працівників до незаконної установи, зобов’язувала фізичних і юридичних осіб підпорядковуватися окупаційній адміністрації. Окрім цього, агітувала місцевих жителів отримувати паспорти РФ, стверджують правоохоронці.

За даними ЦЖР, Алла Федай розселяла військових РФ до будинків місцевих жителів. Коли люди почали в неї питати, навіщо вона це робить, жінка почала погрожувати спалити домівки.

У 2020 році її обрали старостою сіл Кам’янка, Цукури, Сергіївка й Червоне Поділля Таврійської громади. До цього вона була сільською головою Кам’янської сільради. 

  • Раніше слідчі Служби безпеки України заочно оголосили підозру в колабораціонізмі 43-річній жительці Херсона Тетяні Шандрі. Вона обійняла окупаційну посаду директора Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів