Підтримати нас

Оголосили підозру незаконній директорці Херсонського обласного краєзнавчого музею

21 червня 2024 15:21
264
Поширити:
Тетяна Шандра незаконна директорка Херсонського обласного краєзнавчого музею
Тетяна Шандра. Фото: окупаційні джерела

Слідчі Служби безпеки України заочно оголосили підозру в колабораціонізмі 43-річній жительці Херсона Тетяні Шандрі. Вона обійняла окупаційну посаду директора Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, 10 квітня 2024 Шандра зареєструвала музей згідно із законодавством РФ. Також вона підтримувала дії окупаційної влади.

Зокрема, Тетяна Шандра в інтерв'ю російським ЗМІ розповсюджувала проросійську дезінформацію. Яку потім використовували в антиукраїнській пропагандистській компанії Росії, стверджують правоохоронці.

Їй загрожує від десяти до дванадцяти років позбавлення волі.

До Шандри захоплений Херсонський обласний краєзнавчий музей очолювала Тетяна Братченко.  До повномасштабного вторгнення підозрювана була вченим секретарем, а потім завідувачкою відділу новітньої історії та мала репутацію «людини Братченко».

  • Інформація про пограбування російськими окупантами музеїв на Херсонщині стала поширюватися в середині жовтня 2022 року, перед їхньою втечею з Херсона.
  • Ексдиректорка Херсонського краєзнавчого музею Братченко одразу стала співпрацювати з окупаційною владою та вже в середині жовтня 2022 року отримала підозру в колабораціонізмі.
  • Цінності з Херсонського краєзнавчого музею російські окупанти вивезли 70 вантажівками. Перші світлини пограбованого Херсонського краєзнавчого музею шокували світову спільноту.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів