Підтримати нас

Судитимуть ексзаступника Голопристанської колонії за депортацію українців із Херсонщини

Vgoru
Автор статті
08 листопада 2023 13:54
295
Поширити:

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника відділу Голопристанської виправної колонії № 7 за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що у вересні 2022 року обвинувачений погодився співпрацювати з ворогом та був призначений «начальником» Голопристанської установи виконання покарань. 

За даними слідства, із жовтня минулого року, у співпраці з представниками пенітенціарної системи РФ, сприяв незаконному переміщенню понад 1700 громадян України, які за вироками судів були засуджені та утримувалися в установах відбування покарань.

Як раніше писала Медіаплатформа “Вгору”, ідеться про Олексія Сороку. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадуємо, судитимуть колишнього правоохоронця, який добровільно обійняв посаду інспектора в «Північній виправній колонії (№ 90)» у Херсоні при російських окупантах. 

Суд виніс вирок 38-річному Євгену Соболєву, мешканцю Нової Каховки, ексначальнику херсонської колонії, який депортував українських в'язнів до РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ