Підтримати нас

Судитимуть депутата від ОПЗЖ із Нижніх Сірогоз на Херсонщині, який співпрацював із РФ

22 липня 2024 15:32
248
Поширити:
Сергій Дашковський
Сергій Дашковський. Скриншот із відео окупаційного ЗМІ Херсонщини "Таврія"

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. У тексті підозри йшлося про Сергія Дашковського.

За даними слідства, Дашковський у липні 2023 року обійняв посаду незаконного заступника голови військово-цивільної окупаційної адміністрації Нижньосірогозького муніципального округу.

На цій посаді чоловік набирав працівників. Також вилучав майно сільської ради для функціонування незаконного органу влади. Підтримував та реалізовував рішення та дії держави-агресора та окупаційної адміністрації.
 
Окрім цього він взяв участь у незаконних виборах та був обраний депутатом до «Ради депутатів Нижньосірогозького муніципального округу першого скликання» від політичної партії «Єдина Росія». Пізніше був обраний на посаду незаконного голови цієї ради, стверджують правоохоронці.

Сергію Дашковському загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Що відомо про нього відомо?

Сергій Дашковський – колишній співробітник МВС України. Він був заступником голови й депутатом Нижньосірогозької районної ради сьомого скликання.

У 2020 році його обрали депутатом Нижньосірогозької селищної ради від партії “ОПЗЖ”. У листопаді 2020 року Дашковського обрали заступником голови громади.

На початку війни він перебував на посаді начальника відділу містобудування, архітектури, капітального будівництва, інфраструктури та контролю за утриманням елементів доброустрою Нижньосірогозької селищної ради.

  • У першому півріччі 2024 року у Херсонській області суди першої інстанції за участю прокурорів області ухвалили обвинувальні вироки стосовно 64 людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів