Підтримати нас

Депутат від ОПЗЖ з Нижніх Сірогоз на Херсонщині отримав підозру у колабораціонізмі від СБУ

12 червня 2024 11:12
485
Поширити:
Фото: ЦЖР

СБУ оголосила підозру у колабораціонізмі 50-річному Сергію Дашковському, який обійняв посаду окупаційного заступника голови військово-цивільної адміністрації незаконного Нижньосірогозького муніципального округу окупованої Херсонської області.

Про це йдеться у тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, на своїй посаді Дашковський виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, а саме набором персоналу до незаконного органу влади та його функціонуванням на території Нижньосірогозької селищної територіальної громади Генічеського району Херсонської області, а також незаконно вилучав майно місцевих жителів і передавав його у розпорядження військових РФ.

Крім цього, не пізніше 10 вересня 2023 року став депутатом окупаційної “Ради депутатів Нижньосірогозького муніципального округу першого скликання” від російської політичної партії “Єдина Росія”. Згодом він став головою вищезгаданої Ради депутатів.

Сергію Дашковському загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хто такий Сергій Дашковський?

Дашковський – колишній співробітник МВС України. Він був заступником голови й депутатом Нижньосірогозької районної ради сьомого скликання.

У 2020 році його обрали депутатом Нижньосірогозької селищної ради від партії “ОПЗЖ”. У листопаді 2020 року Дашковського обрали заступником голови громади.

На початку війни він перебував на посаді начальника відділу містобудування, архітектури, капітального будівництва, інфраструктури та контролю за утриманням елементів благоустрою Нижньосірогозької селищної ради.

  • Нещодавно депутат Нижньосірогозької селищної ради Генічеського району Херсонської області від ОПЗЖ 70-річний Олександр Немикін, який обійняв посаду очільника окупаційної адміністрації селища, отримав заочну підозру в колабораціонізмі від СБУ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів