Підтримати нас

Суд виніс вирок жительці Високопільської громади на Херсонщині, яка допомагала проводити незаконний референдум

13 серпня 2024 16:35
183
Поширити:
Фото: Pexels

Івано-Франківський міський суд визнав винною в колабораціонізмі жительку села Новомиколаївка Високопільської громади на Херсонщині Вікторію Фрашко. Суд призначив їй 2 роки позбавлення волі, без конфіскації майна. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, з посиланням на вирок суду.

Також жінці заборонили впродовж десяти років обіймати посади в органах влади. Строк відбування покарання рахуватиметься з дня затримання Фрашко – 22 квітня 2024 року, передають журналісти. 

Зазначається, що прокурор просив призначити Вікторії Фрашко покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Однак суд вирішив пом’якшити їй вирок. Через те, що жінка повністю визнала свою провину в проведенні незаконного референдуму.

Правоохоронці встановили, що у вересні 2022 року Вікторія Фрашко взяла участь в організації та проведенні незаконного референдуму на окупованій території Херсонщини. Вона погодилась працювати в окупаційній дільничній виборчій комісії №826, інформують в ЦЖР.

23 вересня 2022 року Вікторія Фрашко прибула додому до голови незаконної ДВК №826, де отримала скриньку для голосування. Разом з іншою людиною в супроводі двох озброєних російських військових обходила односельців для збору голосів. Унаслідок цього Росія незаконна анексувала Херсонську область. 

  • З 23 по 27 вересня 2022 року під час захоплення Херсонської області окупаційна влада провела незаконний референдум щодо виходу зі складу України та приєднання до Росії. Але окупаційні виборчі дільниці були пусті, а представники нелегітимних комісій у супроводі російських військових обходили будинки місцевих жителів. Окрім цього окупаційні війська викрадали людей.
  • На засіданні Ради безпеки ООН засудили дії РФ і назвали цей референдум незаконним.
  • Уряд Великої Британії запровадив санкції проти Росії за псевдовибори на окупованих територіях України. Зокрема, під обмеження потрапили окупаційний голова Херсонської адміністрації Андрій Алексеєнко, а також голова незаконної виборчої комісії в Херсонській області Марина Захарова.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів