Підтримати нас

Суд виніс вирок поліціянту окупаційного районного відділу в Олешках на Херсонщині 

12 жовтня 2024 07:20
276
Поширити:
Фото: ЦЖР/справа Сурік Авдалов

Херсонський міський суд виніс вирок за колабораціонізм т. в. о. поліціянта комендантського взводу в окупаційному районному відділі поліції в Олешках на лівобережжі Херсонщини Суріку Авдалову.

Про це йдеться у вироку суду, опублікованого в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що чоловік у 2022 році обійняв незаконно посаду в окупаційному відділі поліції.

Одна зі свідкинь розповіла, що бачила “поліціянта” на одному із ринків в Олешках. Він одягнений у форму синього кольору з російськими прапорами ходив зі зброєю. Також чоловік змушував власників магазинів переоформлювати документи на російські, оскільки окупаційна влада змушувала платити податки. Також його бачили поблизу райвідділу поліції.

На суді прокурор просив визнати його вину за частиною 7 статтею 111-1 КК України.

Суд визнав його вину та заочно призначив покарання – ув’язнення строком на 15 років із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах. А також займатися діяльністю, пов'язаною із наданням публічних послуг на 15 років із конфіскацією майна.

  • СБУ 8 квітня повідомила про підозру Суріку Авдалову, який працює у незаконно створеному правоохоронному органі в Олешках на Херсонщині.
  • Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів