Підтримати нас

У Херсоні затримали експоліціянта: брав участь у незаконному референдумі 

18 липня 2024 13:30
579
Поширити:
Фото: Державне бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України затримали у Херсоні експоліціянта, який брав участь в організації “референдуму” щодо приєднання території Херсонської області до РФ.

Про це йдеться на сторінці ДБР.

За даними розслідування, до повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України, чоловік працював в Одеському державному університеті внутрішніх справ. 

Він отримав незаконну посаду начальника Служби безпеки на захопленому комунальному підприємстві Агрофірма “Радгосп Білозерський”. 

У вересні 2022 року чоловік організовував на території Білозерської селищної громади проведення незаконного референдуму та агітував працівників голосувати. Якщо вони відмовлялись, то чоловік їм погрожував переслідуваннями російськими окупантами.

Після того як ЗСУ звільнили територію Херсонської області експоліціянт офіційно не працював, але мав підробіток. 

Чоловіку повідомили про підозру у колабораціонізмі за частиною 5 статтею 111-1 КК України. Вона передбачає ув'язнення до 10 років.  

Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

  • Суд заочно визнав винним 36-річного жителя села Чорнобаївка Павла Геращенка. Він працював першим заступником директора захопленого комунального підприємства “Агрофірма “Радгосп Білозерський” при російських окупантах.
  • Заочну підозру у колабораціонізмі отримала 44-річна Людмила Трофименко, яка під час окупації села Борозенське Бериславського району на Херсонщині брала участь у проведенні незаконного референдуму.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів