Підтримати нас

Суд дозволив Ощадбанку стягнути з Росії $1,1 млрд за втрачені в Криму активи

Автор статті
23 липня 2019 08:46
719
Поширити:
Київський апеляційний суд дозволив державному Ощадбанку виконати рішення Арбітражного трибуналу у Парижі щодо отримання банком компенсації від Росії за втрачені внаслідок анексії Криму активи.
 

Відповідне рішення суду опубліковане у судовому реєстрі, передає сайт "Hromadske".

Зазначається, що справу суд відкрив 2 травня 2019 року. Тоді до суду звернулися представники державного Ощадбанку, які вимагали від Росії виконати рішення арбітражу, зокрема шляхом конфіскації майна країни на території України.

Нагадаємо, що 26 листопада 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення про стягнення на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів з Росії за анексію Криму.

У Ощадбанку повідомляли, що стягнути активи з РФ планують трьома способами: шляхом конфіскації майна РФ, шляхом прощення Ощадбанку боргів перед Росією та переоформлення заборгованості інших країн перед Росією на Ощадбанк. Ще одним варіантом отримання компенсації — стягнення активів державних компаній Росії. Такий підхід Ощадбанк може застосувати у Великій Британії, США, Канаді, Франції, Швеції та низці інших країн.

Аналогічне рішення міжнародний арбітраж виносив на користь компаній Ігоря Коломойського. Для виконання цього рішення олігарх домігся виставлення на продаж акцій «дочки» російського державного банку в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ