Підтримати нас

Штурмувати водну перешкоду важко: що відомо про бої на лівобережжі Херсонщини

18 липня 2024 10:46
159
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

На сьогодні військові РФ не сконцентрували свої ресурси, щоб проводити бої із підрозділами ЗСУ ближче до правого берега Дніпра. 

Про це повідомив в ефірі “Вгору” Генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника генштабу у 2006-2010 роках Ігор Романенко.

Він зазначив, що військові РФ намагаються покращити можливості уражати підрозділи українських військових на Херсонському напрямку.

Романенко також повідомив про те, чи є у російських військових можливості проводити бої біля правобережжя Херсонщини:

“Вони не сконцентрувались на такій кількості, тому що штурмувати водну перешкоду важко. На сьогодні таких можливостей та ресурсів у (ред. окупаційних військ) немає”.

  • 16 липня два українських медіа, з посиланням на власні джерела в Генштабі, повідомили про нібито вихід підрозділів ЗСУ із зайнятого плацдарму в селі Кринки на лівобережжі Херсонщини. Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Апостроф TV" зазначив, що правдивість подібної інформації повинні підтвердити офіційні джерела.
  • 16 липня Суспільне повідомило, що за словами військових, ЗСУ покинули Кринки ще кілька тижнів тому. У матеріалі, опублікованому Liga.net, йшлося, що окрім Кринків ЗСУ вийшли й з Урожайного на Донеччині.
  • 28 червня в ISW повідомляли, що російські джерела скаржаться на нестачу катерів на Херсонському напрямку для підтримки своїх операцій в дельті Дніпра.
  • В ефірі “Вгору” колишній речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук зазначив, що російські військові не намагаються повернути під свій контроль острови у дельті Дніпра. Наразі у них немає на це часу та ресурсів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів