Підтримати нас

Стіни культури: харківські художники розмалювали херсонські укриття

Vgoru
Автор статті
29 жовтня 2023 19:57
3,449
Поширити:

У Херсоні на стінах укриттів з'явилися портрети та цитати Василя Стуса, Івана Франка й Павла Загребельного від харківських художників Данила Медведєва та Дмитра Шутренка.

Про це повідомила Херсонська МВА.

Як розповів Медіаплатформі “Вгору” митець Данило Медведєв, у межах проєкту в Херсонській області ми можемо побачити понад 20 муралів, а в Херсоні – 3 із різними творчими персонами: Тарас Шевченко, Леся Українка, Григорій Сковорода, Максим Рильський, Іван Франко та інші.

Фото зі сторінки ХМВА

Також він зазначив, що ідея зобразити портрети українських митців та їхні цитати виникла випадково. 

Данило Медведєв, Дмитро Шутренко. Фото зі сторінки ХМВА

“Так склалося, що я зацікавився каліграфією та почав вивчати українську історичну писемність. Згодом я познайомився з іншим художником із Харкова, який малює графіті. Саме він запропонував таку ідею. Ми об’єдналися, він малював портрети, а я писав каліграфічні цитати”, – додав Данило.

За його словами, портрети письменників та їхні цитати обирали колективно, як особисто художники, так і менеджери проєкту.

“В Херсоні я був вперше за своє життя, на жаль, не так довго, як хотілося”, – поділився Данило.

Також у вікнах Херсона розмістили малюнки: жінок у традиційному вбранні,  афішу до вигаданого бойовика «Зоряні війни: повернення Ї», українські гроші, які намалював семирічний хлопчик, “Повертайтесь” місцевого художника-графіка Володимира Рейнхарта, “Омріяні подорожі”, "50 відтінків зеленого".

Про творчість херсонської художниці-наївістки Олени Рибальченко, читайте в матеріалі журналістки Медіаплатформи “Вгору”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ