Підтримати нас

Стереоптипи американців про українців

Автор статті
12 серпня 2017 04:03
703
Поширити:

Жителів США запитали про те, як вони бачать приїжджих українців та що думають про Україну.

7 стереотипів американців про українців наводить zaholovok.com.

1. Українці – це росіяни

Україна та українці асоціюються із Радянським Союзом і сприймаються як частина Росії. Українську та російську мови більшість на слух сприймають як одну. Зараз за кордоном, зокрема у США, громадяни таки почали розрізняти "юкрейніан" і "рашшан", Київ і Москву. Але досі можна зустріти відповідь "А, Україна - це те, що біля Росії, так?".

"Я питала чоловіка, чи всі країни колишнього СРСР для нього у свідомості russian. Він сказав, що ні. Але у нас нічого немає, щоб вирізняло культурно від Росії, якщо дивитися на все очима іноземця. Продовжую його слова: "Інша справа - Азербайджан, Вірменія, Грузія, Казахстан, Узбекистан і так далі. В їхніх культурах є вплив автентичної азіатської культури", - каже дружина американця українка Ольга Мередіт з Ужгорода.

2. Українці мають схильність до кримінальних правопорушень

Це наслідки колишньої не надто хорошої, а то й далеко не зразкової поведінки наших заробітчан. Певна поведінка російських і українських дівчат теж зіграла роль. Однак у рейтингу країн за кількістю найтяжчих злочинів Україна займає далеко не передові позиції і з великим відривом пропускає вперед США.

3. Українці ненавидять американців

У США чомусь переконані, що більшість українців недобре і навіть з ненавистю ставляться до американців. На чому ґрунтуються такі міфи-стереотипи - визначити складно. Можна припустити, що це все тягнеться аж з періоду "холодної війни", у яку Україна теж була втягнута.

4. Українки мають довге волосся і носять довгі накладні нігті

Один зі стереотипів стосується зовнішності. Його не можна цілковито спростувати, бо українські жінки цим дуже виділяються за кордоном. А ще – яскравим макіяжем та високими підборами, що незвично для буденного життя у США та Європі. Жодна американська леді не бігатиме на підборах містом-мегаполісом у будні. З іншого боку, не усі українки мають довге волосся і накладні нігті.

5. Українці – бідні

Фінансовий стан українців і справді не дуже втішний. Але й у жителів США справи йдуть не так райдужно, як нам здається. За оцінюванням рівня життя та щастя World Happiness Report 2017, США займають 14 сходинку. Україна – на 132 місці.

6. В Україні їдять багато капусти

Спростувати чи підтвердити цей дійсно неочікуваний і незвичайний стереотип важко. Бо щодо їжі, усі звикли до вислову "сало – другий хліб українців" і до легенд про смачний український борщ. А про "їдять багато капусти" – незвично. Хоча, вареники і пиріжки з капустою, голубці, страви з квашеної капусти…

7. Українські дівчата прекрасні, як Міла Куніс

Про красу українок ходять легенди. Один з опитаних американців сказав, що одне із твердих переконань жителів США – це надзвичайна врода українських дівчат. Хоча, у коментарі він напівжартома додав: "Але ці твердження можуть ґрунтуватися на враженнях від красивої акторки Міли Куніс, яка родом з України".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ